середу, 1 листопада 2017 р.

чайник от Dimensions: блокбастер

 Любителям Діма не читати!
Вітаю! Ось люблю до неможливості, люблю до нестями сюжети фірми Dimensions.
А почався мій блокбастер з "Маминої чашки", яку я закінчила в лютому 2015 року. Ось про  сам процес вишивки  пост .

  Вже начебто я і в Багетку хотіла йти, але побачила в інтернеті оформлений  в диптих цей сюжет і сюжет "Милий друг". Ось   фото:

   І тут вирішила: спершу потрібно вишити чайник, а тоді бігом в Багетка, а то у нас як завжди, знайти потім той же багет днем ​​з вогнем ... Та й мені прийшла просто геніальна ідейка (ось коли у мене таргани в голові вгамуються) !!! Тканина. на якій я вишивала Чашку була велика, а сам розмір вишивки Чашки невеликий. Місця на тканини як я собі приблизно порахувала, повинно вистачити на другий сюжет-Чайник, але тоді буде все оформлено в одну раму горизонтально. Тим більше багет не дешевий зараз. Матеріали для рукоділля подорожчали. Тим більше, у мене залишилося купа ниток від процесу Чашки, потрібно економити на матеріалах, і вишивати в тій же гамі чайник. Але було одне але! ... Як оформити в один багет якщо на чашці є рамка, вишита алжирський вічком? І я вирішила, вишию рамку від "Чашки", а все інше - тобто центральний сюжет - чайник з серветкою з іншого сюжету. Чайник практично за розмірами як Чашка, а серветка мене підвела: більше рамки !? Потім прийшла вже чергова безглузда ідея: якщо трохи серветка з Чайника мені велика, (ні, навіщо рахуватии спершу хрестики, якщо можна вже потім в процесі це робити....І результат не застав себе чекати:прям випер))) І постфактумом, уважно підрахувавши хрестики, вирішила: я просто і серветку з Маміної чашки візьму ... Начебто процес пішов непогано, з ентузіазмом))) Вирішила що не буде в мене на Чайнику таких квіточок голубеньких і вузликів французьких, тільки трояндочки як на Чашці ...


Корочче, я практично поміняла все. Взяла сердечко з чашки і вишила на Чайнику. Остапа понесло ... понесло ... Все підганяла під розмір рамки Чашки, так як на більше розмахнутися не дозволяв розмір тканини ...


На середині процесу я зупинилася, так як почався активний сезон на роботі і ось тільки в жовтні я взялася за 2/3 процесса і зрозуміла: я взагалі адекватна вишивальниця ?! Не могла згадати, що потрібно було і що я планувала, почавши процес в лютому 2017, міняти !? Коротше, це був дубль 2, і пройшов він під фразою "я його зліпила з того що було" ... Я зрозуміла, якщо залишу вишивку ще на деякий час, то в лабіринті змін просто втрачу нитку процесу і не закінчу ніколи!


Можете подивитися на сюжет Чайника, як повинно було бути і як стало у мене.


І ось готова ще не випрати НЕ прасування робота:

І два чобота -пара:

Начебто почалося все зі зміни маленької рамочки... хай вибачать мене любителі Діма ... але мені на оригінальному чайнику завитки не подобалися вгорі, тому і почала міняти рамчку. Але все таки я рада що не обрізала тканину з Чайником, і доробила розпочате. В принципі, я задоволена (адже була думка, що результат дуже поганий буде, фіаско на експерименті). Думала на середині процесу: навіщо ?! ну навіщо ... А яка Ваша думка? Чи не розчарувала Вас вишивка? І чи має вишивальниця право змінювати дизайн вишивки?

Ось така епопея в півроку! як на мене, з хорошим результатом!

7 коментарів:

  1. Привіт! Давно я нічого не писала в комментах у друзів...Вийшло дуже гарно!!! Повний комплект!!! Зроблена велика робота, молодець!!!
    На мій погляд, вишивка то є творчий процес і якщо виникло бажання щось змінити- треба міняти.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дуже дякую! я відклала вже закінчену роботу на 2 тижні, щоб від неї відпочити і ще раз оцінити процес.Все таки я задоволена результатом, хоча є деякі нюанси.

      Видалити
  2. Прекрасная чайная пара из сервиза! Мне очень нравится твой вариант.
    Мне кажется,когда хочется что-то изменить,надо пробовать.
    "Лучше сделать и жалеть, чем жалеть, что не сделал". Меня бы это мучило или отказалась бы от мечты, что неправильно:(
    Настоящий Дим никогда не шила, только подбором из интернета, поэтому изменения присутствовали (то ошибки, то замены), я считаю что это допустимо, хотя очень уважаю и ценю авторский труд.
    Очень хочу увидеть твой вариант оформления и желаю удачи!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. спасибо большое! я также уважаю труд автора, но все таки решилась на изменение, и вроде неплохо получилось.

      Видалити
  3. Твій варіант мені навіть більше подобається! Справжній сервіз)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. велике спасибі! ура мети досягнено: хотіла щоб це була пара сервізна, практично так і вийшло.

      Видалити
  4. Вишивальниця дуже-дуже має право змінювати дизайн вишивки, і часто це робить у невеличких порціях, але щоб перекроїти весь дизайн - на це мало хто зважується, тут треба чимало впевненості у своїх художніх здібностях. У Вас вийшло дуже симпатично! Роксоляна, я так зрозуміла, що паспарту не буде розділяти чашечку і чайник. Мене трохи збиває з пантелику, що між ними ніби пауза, нічим не заповнена вертикальна смуга у пару хрестиків буквально, ця смуга ніби "невпевнена у собі". Як Ви гадаєте, може там отих золотавих хрестиків дошити, чи як... А ще мене бере сум, що на чайнику нема золотого візерунку вгорі. Зазвичай чайник - найчепурніший пан з усього сервізу. (Ну та це вже чисто мої витребеньки, бо я теж дивлюся в сторону цих дизайнів. :) Золотаві серветки гарніііі, уявляю, як вони мерехтять насправді.

    ВідповістиВидалити