четвер, 26 січня 2017 р.

"Поцілунок" Клімта СП "Долой долгострой -2" - старт

Вітаю ! Хочу попробувати взяти участь у СП "Долой долгострой -2", який організовує Ксения у своєму блозі.

Сьогодні хочу почати свій проект по завершенню чи правильніше буде початку, зважаючи на такий маленький кусочок вишитої роботи. Почала  колись процесс  "Поцілунок" Клімта від ТМ "Волшебная страна". Розмір 30 *40 см. Вишивка бісером.
Має бути ось така красота:
   Вибрала цю картину не даром. Мені дуже подобається ця робота Клімта. Кажуть, її замовив граф, який хотів зобразити себе і свою кохану в пристрасному поцілунку. Він вручив медальйон із зображенням коханої- Адель Блох-Бауер. Клімт зобразив мить, коли закохані ось -ось зустрінуться вустами в поцілунку. Мить бажання. Кажуть, картина дуже сподобалась обраниці і вона зразу ж дала згоду на пропозицію освідчення. Кажуть, насправді, Гюстав, поки малював картину, сам закохався у дівчину. Це була така своєрідна форма ревності: мить до поцілунку застигла на полотні! На полотні він так і не відбувся.  Ось так народився цей шедевр. Я мрію побачити цю картину вживу дуже-дуже )))
    Оголені тіла і плотські обійми ховаються ніби у завитках золотого орнаменту- одягу. Це як своєрідна "накидка" на таємницю любові між жінкою і чоловіком.
    Пізніше Адель ще кілька разів булаа моделлю для картин Гюстава.
  Фердинанд знав про роман дружини з відомим художником, але соціальний стан сім'ї не дозволяв робити крок в сторону розлуження. тому він вирішив зробити ще одну хитрість-помсту: замовив портрет коханої. Помста мала на меті знищити почуття Клімта  через довгу роботу над образом, так щоб саме обличчя коханої набридло митцю. Пропозиція щодо портрету була дуже спокуслива захмарним гонораром, який підкупив Густава. Він почав працювати, і процес роботи тривав 4 роки, які породили приблизно 100 ескізів... Замовник прийняв роботу, звідси напевно висновок: почуття згасли між закоханими...

 Ось так я стартую :

  Кольорів не багато, але сам холст тяжко проколюється голкою. Але надіюсь до початку  літа я закінчу!
                                             
                                                Побажайте мені шустрої голочки !

5 коментарів:

  1. Легких крестиков и удачи в борьбе с долгостроем!

    ВідповістиВидалити
  2. Яка цікава історія виникнення цієї картини.
    Гарний початок!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дуже люблю цю картину! дякую, буду по трошки долати долгострой!

      Видалити
  3. О, какая кропотливая работа! Для меня сложно, когда много оттенков одного цвета, а уж с бисером... Желаю легких крестиков. Пусть работа будет в радость!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. спасибо большое! здесь немного цветов, поетому легко идет, только времени нет.

      Видалити